Кам'янець-Подільський

День Соборності відзначили на Соборній

Сьогодні у Кам’янці-Подільському відзначили День Соборності та Свободи України. На вул. Соборній департамент гуманітарної політики спільно із студією «MAXI» та молоддю міста провів акцію «Україна починається з тебе».

Кожен бажаючий міг долучись до загальноміської фотовиставки, яка проходила у форматі «сушки». Для цього потрібно було принести із собою фото формату А4 на патріотичну тематику. Учасників виявилось чимало. Виставка зібрала близько 459 робіт. Різноманітність жанрів та техніки виконання робіт нікого не залишили байдужим. Експериментували і з форматамина мотузках навпроти Будинку зв’язку «сушилися» фотографії різних розмірів. А на авторів найкращих фото чекали подарунки від міського голови Михайла Сімашкевича.

Кульмінацією свята став флеш-моб «Україна єдина», під час якого учасники зразкового ансамблю танцю «MAXI» та молоддю Кам’янця-Подільського було відтворено герб та прапор України.

Під час святкового дійства організатори акції поширювали серед присутніх інформаційні листівки з інформацією про свято.

У той же час в міському будинку культури пройшла акція «Прапор України», а за дві години – святковий концерт, присвяченому Дню Соборності та Свободи України.

Під час святкових урочистостей в міському Будинку культури було нагороджено авторів трьох кращих  фотографій виставки, що відбулась на Соборній.

Також у ЗМІ повідомлялося про те, що громадська організація ПЛАСТ готує акцію «ДоміНАЦІЯ» – викладання українського герба із величезних доміно, на яких будуть зображені герби міст України. Проте напередодні свята через певні непорозуміння ПЛАСТ відмовився брати участь у акції.

Про ситуацію із ПЛАСТом та успішно проведену акцію «Україна починається з тебе» директор департаменту гуманітарної політики Альона Кузема на своїй сторінці у Facebook написала наступне:

«Коли я відчуваю радість від придуманого і реалізованого – я щаслива!!!!!

Акція відбулася, чи то з ПЛАСТом чи то без ПЛАСТу, хай собі він живе для себе, чи то для свого «приватизованого» патріотизму! А я рада, що молоді люди, старшокласники, студенти, сьогодні, даючи інтрев’ю національним каналам, без будь-якої підготовки, репетиції казали, що вони запам’ятають цей день, бо це було «супер!» 459 фото на сушці, сотні молодих людей, школярів йшли до Соборної, бо ДЕНЬ СОБОРНОСТІ! Флеш-моб із 120 державними прапорцями (особливо гарно було дивитись з четвертого поверху), живий герб із гербами 24 областей України! Швидко, динамічно, на центральній вулиці! Перехожі отримували листівочки з інформаціює про свято… українські патріотичні пісні! Я задоволена, що хай 1000 молодих людей скажуть: «сьогодні ж День Соборності!». І яка нам була різниця – був ПЛАСТ чи ні!!!! Я б не хотіла, щоб наша молодь виховувалася лише на політичних дебатах та інтригах. Я хочу, щоб вони відчували себе українцями! Бо вірю, вони будуть кращі».

Новини по темі

Back to top button