ВійнаСвіт

Земля стає планетою вічних дощів

У майбутньому на Землі будуть йти безперервні дощі. До такого висновку прийшли фахівці NASA, дослідивши дані, отримані за десятки років спостережень.

Вчені виявили тенденцію, що з кожним роком дощів на нашій планеті стає все більше. Це явище експерти пов’язують з результатами глобального потепління.

Так, кліматичні дослідження показали, що протягом 40 років періодичність дощів на планеті значно підросла, стало відомо порталу therussiantimes.com. Встановлено, що щорічна кількість опадів поетапно зростає, взимку збільшується середня норма снігу, в інші пори року – дощу.

До такого висновку прийшли в процесі багаторічних і неодноразових спостережень за кліматом нашої планети, щороку змінюються не в кращу сторону. У якийсь момент на планеті встановиться вічна злива. Найзначніший вплив на клімат робить прогрівання атмосфери Землі. Чим тепліше вона стає, тим більше опадів продукується.

Це все відбувається через глобальне потепління, так як в атмосфері пропадають висхідні потоки повітря і відбувається випаровування хмар, що відповідно веде до охолодження повітряних мас, а воно викликає надмірну кількість конденсату. Важко сказати, чи втіляться такі прогнози в життя, однак такі заяви вчених є таким собі тривожним дзвіночком для нас.

Фото з мережі.

Новини по темі

Back to top button