Кам'янець-Подільський

Що таке хабар і як не стати жертвою корупційної схеми

Тематичний семінар «Актуальні питання реалізації Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» для осіб, які працюють в  державних службах та органах місцевого самоврядування відбувся 13 червня у сесійній залі Кам’янець-Подільської міської ради. 

Загалом курс  лекції, який прослухали учасники, передбачає   засвоєння знань про зміни в антикорупційному законодавстві та шляхи реалізації антикорупційної політики в Україні, а також розвиток системи знань і умінь, які забезпечують здатність запобігати виникненню корупційних діянь, протидіяти проявам корупції і усувати наслідки правопорушень, пов’язаних з корупцією. 

Як інформують у Кам’янець-Подільській міській раді, з основними статтями Закону України  «Про засади запобігання і протидії корупції» та прикладами із життя присутніх  під час навчань ознайомили фахівці Управління державної служби Головдержслужби України в Хмельницькій області, представники міської прокуратури, консультант з питань запобігання та протидії корупції Хмельницької ОДА, директор центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів держслужби, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Учасники навчань мали змогу отримати інформацію, що на сьогодні вважається корупцією та як уникнути випадків, коли намагаються недобросовісно звинуватити у зловживанні службовим становищем. Несподіваними для багатьох стали факти того, що за окремі порушення,  згідно з новим законодавством, передбачається кримінальна відповідальність, а букет квітів, чи плитка шоколаду, подаровані на день народження керівнику можуть інкримінувати як хабар.

По завершенню навчань учасники семінару отримали сертифікати про підвищення кваліфікацій працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування з питань запобігання та протидії проявам корупції.

Новини по темі

Back to top button