Спорт

Cпортивна гордість Кам’янеччини

Впродовж декількох років на Кам’янеччині стало традицією на початку року нового підводити спортивні підсумки, адже розвитку галузі спорту в районі надається дуже велике значення.

За словами начальника відділу молоді та спорту Віктора Дорожа, у минулому році спортсмени району взяли участь у 7 міжнародних, 19 всеукраїнських змаганнях з футболу, тхеквондо ВТФ, важкої атлетики, пауерліфтингу, легкої атлетики, гирьового спорту, настільного тенісу. Чемпіонкою світу та Європи з пауерліфтингу стала ЗМС Олена Козлова, чемпіонкою світу серед юніорів – МСМК Ганна Гончар, бронзовою призеркою чемпіонату Європи – Єлизавета Солопан. Чемпіонами України стали: МС Олександр Кулеша (важка атлетика), МС Анна Горгулько, вперше виконала норматив майстра спорту міжнародного класу (тхеквондо ВТФ), Катерина Ткачук (пауерліфтинг), МСМК Василь Дем’яненко; срібним призером – МС Дмитро Петров (важка атлетика); бронзовими – КМС Віка Крівіцька (тхеквондо ВТФ), МС Руслан Войт (важка атлетика), Олександр Лабунський (тхеквондо ВТФ), Вадим Білоусов (пауерліфтинг), КМС Софія Аксьонова (тхеквондо ВТФ), Ірина Дем’янова (пауерліфтинг).

Премією голови обласної державної адміністрації Василя Ядухи нагороджено тренера районної ДЮСШ відділу освіти Вадима Воронецького, Олену Козлову та Тетяну Ахмамєтєву. У 2012 році на обласних змаганнях близько 600 спортсменів району вибороли 84 призових місць. До складу збірних команд України входять 14 спортсменів району (4 основний склад, 10 резерв) , області 32. Успішно виступили на футбольних полях збірна району дівчат, яка посіла перше місце  на обласних сільських спортивних іграх, третє на обласній спартакіаді школярів, четверте на Кубку України з пляжного футболу, п’яте на чемпіонаті України з футзалу, та всеукраїнських сільських спортивних іграх.

Привітати та  відзначити найкращих 18 січня в РКЦМ «Розмай» прийшли депутат Верховної Ради України Володимир Мельниченко, помічник народного депутата Сергій Тимчук, голова райдержадміністрації Михайло Желізник, начальник відділу молоді та спорту Віктор Дорож. Приємним та несподіваним моментом для спортсменів району стали подарунки та грошові премії від народного депутата. Так, збірна району з футболу серед дівчат с.Нігин ортимали нову спортитвну форму, а такі спортсмени як: Олександр Кулеша (важка атлетика), МС Анна Горгулько (тхеквондо ВТФ), Олена Козлова (паеурліфтинг), Ганна Гончар (пауерліфтинг) отримали грошову премію. Володимир Володимирович зазначив: «Те, що спорт – це життя і рух, навіть не підлягає обговоренню, тому що лише фізично здорова людина буде мати активну життєву позицію, яка буде спрямовуватися на розвиток та розбудову нашої держави. Щодо мене особисто, тепер вже як народного депутата, то я як допомагав так і в подальшому буду всебічно допомагати та сприяти аби імена наших спортсменів були відомими, аби вони мали, де тренуватися, зміцнювати та покращувати свою фізичну форму».

Михайло Желізник також привітав спортсменів. Звертаючись до них він сказав: «Мені, як представнику діючої влади, приємно зазначити, що наш Президент України Віктор Федорович Янукович приділяє багато уваги на розвиток освіти і безпосередньо спорту. Наш губернатор Василь Степанович Ядуха сам спортсмен і завжди допомагає розвивати  цю галузь на Хмельниччині, адже в нас є спортсмени, які виводять нас не лише на місцевий але й на міжнародний рівень. А я, як голова адміністрації, перш за все хочу відзначити роботу начальника відділу молоді та спорту Віктора Олександровича Дорожа. Тому що він максимально залучає до спорту всіх, особоливо молодь. І це перш за все я бачу по молодих обличчях, які зараз знаходяться в цьому залі. Рухайтесь вперед, досягайте успіхів, радуйте своїми досягненнями себе, своїх тренерів, батьків та нас. Ми пишаємося вашим талантом, майстерністю, неймовірною силою волі, здатністю долати перешкоди й досягати мети в найнапруженішій боротьбі, успіхів та нових перемог у новому спортивному 2013 році. А ми зі своєї сторони будемо робити все, що від нас залежить аби ви гідно представляли Кам’янеччину на змаганнях різних рівнів».

Ірина ВАРЕНИЦЬКА, прес-служба РДА.

Новини по темі

Back to top button