Інциденти

У Кадиївцях запалав «блакитний вогник»

Для жителів с. Кадиївці 18 січня було подвійним святом – переддень церковного свята Водохреща  та запалення «блакитного вогника», якого тут чекали з великим нетерпінням.  

На урочистості з нагоди такого дня громаду села приїхали привітати депутат Верховної Ради України Володимир Мельниченко, помічник народного депутата Сергій Тимчук, голова райдержадміністрації Михайло Желізник, директор ТзОВ «Газбудсервіс» Іван Рибак, сільський голова Валентина Мартинюк. Про це повідомляє Ірина Вареницька на офіційному сайті Кам’янець-Подільської РДА.

Як і для будь-якого села ця подія дуже знакова, адже наголошувати на зручності мати вдома газ зайве.

Звертаючись до жителів села Володимир Володимирович сказав: « Я обіцяв, що газ буде, – я свою обіцянку виконав. Тому що взагалі намагаюся в повній мірі виконувати обіцяне. Як ви, так і інші жителі сіл, до яких газ вже підведено, до кінця не вірили, що це можливо. Але газ є, отже користуйтесь».

До його слів приєднався і Михайло Желізник: «Знаю, що погодилися ви не зразу. Були і вагання, і сумніви. Але на сьогодні робота зроблена і маємо результат. Тому що говорити – це одне, а робити – зовсім інше. Дякую нашому губернатору Василю Степановичу Ядусі за те, що він нам допомагаю, а вам  дякую, що ви нам повірили».

Традиційну яєчню «по-кадиївецьки» цього разу як і минулого доручили смажити Володимиру Володимировичу і Михайлу Дмитрович в оселі господарки Наталі Чудли.

Слід зазначити, що с.Кадиївці є вже 64 газифікованим селом в районі і за планом газифікації воно відноситься до Орининського напрямку. У виділення коштів як Орининського так і Сокільського напрямків посприяв народний депутат Володимир Володимирович Мельниченко. Загалом у цих двох напрямках побудовано 102 км газопроводів загальною вартістю 42 млн грн., з яких 16 млн.грн. – кошти населення і 26 млн.грн. – кошти НАК «Нафтогаз». До цього часу газифікація району тривала дуже повільно. Так за 20 років незалежності до 2010 року в Кам’янець-Подільському районі газифікованих було лише 39 сіл. За часів нинішньої влади впродовж 2 років газифіковано 25 сіл, включаючи с. Кадиївці.

Слід сказати, що на вуличний газопровід  середнього тиску по селу  протяжністю 24 км та вводи в двори -3 км було використано 2 млн.172 тис. 758 грн. (кошти населення). Село нараховує  560 дворів і в 500 з них заплановано підключення газу. 72 будинки до підключення газу повністю готові. 38 будинків користуються газом від 28 грудня.

Новини по темі

Back to top button