Інциденти

Хмельничани обговорили новий проект майдану Незалежності

Хмельничани обговорили новий проект майдану НезалежностіЗ 1 серпня розпочнеться Всеукраїнський архітектурний конкурс на розробку проекту реконструкції майдану Незалежності у місті Хмельницькому. Планується, що реконструкція головного майдану обласного центру проводитиметься упродовж декількох наступних років у ряд етапів, але відповідно до єдиного проекту, який стане переможцем конкурсу.

Аби управління житлово-комунального господарства міської ради могло сформувати чіткі проектувальні завдання для майбутніх учасників конкурсу, на громадському обговоренні фахівці управління вислухали думки та побажання хмельничан щодо того, яким вони бачать майдан Незалежності у найближчому майбутньому.

«Конкурс триватиме 3 місяці. За цей час ми очікуємо проектні пропозиції від найкращих та найпросунутіших архітекторів міста Хмельницького, інших міст України. Проект, який переможе у конкурсі, буде втілюватись у життя. Для того щоб максимально врахувати думку хмельничан з цього питання, ми зібрались сьогодні на громадське обговорення», – зазначив, відкриваючи збори, начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок. Він також запевнив, що проект реконструкції майдану Незалежності не передбачатиме будівництва житлових об᾽єктів чи влаштування малих архітектурних форм.

Учасники зборів, а це переважно представники активних громадських об᾽єднань Хмельницького, у ході достатньо жвавого обговорення грунтовно проаналізувати ті функції, які виконує майдан Незалежності у житті міста, наводили приклади головних майданів європейських міст та сформували основні пропозиції, які мають бути враховані у проекті реконструкції.

Зокрема, це:

▪реставрація чи капітальна перебудова існуючих фонтанів з метою забезпечення їх сучасного вигляду;
вивчення доцільності розташування об᾽єктів монументального мистецтва на майдані;
оновлення зелених насаджень;
вивчення можливості створення майдану у декількох рівнях;
пріоритет пішоходам та скейтбордистам, транспорт – на межі або за межами майдану;
▪більш функціональне вирішення проблеми паркінгу транспортних засобів;
▪розвинутий простір для єднання людей, спілкування представників усіх вікових груп та соціальних спільнот.

За інформацією управління житлово-комунального господарства, ділянка проектування обмежуватиметься будівлями міської ради та дитячої школи мистецтв на вулиці Гагаріна, будівлею Господарського суду на вул. Володимирській, Будинком рад та тротуаром на іншій стороні майдану.

Новини по темі

Back to top button