Інциденти

На Шепетівщині – профілактичний рейд

На Шепетівщині – профілактичний рейдНа офіційному сайті Шепетівської РДА повідомляється про те, що з метою соціального захисту дітей та активізації роботи з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах,10 серпня 2017 року працівниками служби у справах дітей спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді та працівниками Ленковецької сільської ради проведено рейд «Діти вулиці», «Сім’я» на території Ленковецької сільської ради, зокрема, у селах В.Рішнівка, К.Рішнівка, Білопіль, Пиляї, Коськів.

Під час рейду обстежено умови проживання 8 сімей, діти яких опинилися в складних життєвих обставинах, та які перебувають на профілактичному обліку та контролі у службі у справах дітей. За результатами проведеної роботи складено акти обстеження умов проживання сімей.

З батьками, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків, проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виховання своїх дітей, шкідливості вживання алкогольних напоїв, цільового використання державної соціальної допомоги, недопущення вчинення насильства в сім’ї відносно дітей.

Крім того, було обстежено умови проживання 3 сімей, де діти перебувають під опікою (піклуванням). За результатами перевірки виявлено, що умови проживання у вищезазначених сім’ях відповідають нормам. Підопічні забезпеченні усім необхідним.

Також було відвідано 1 прийомну сім’ю. Порушень прав та законних інтересів дітей не виявлено.

Під час обстежень житлово-побутових умов з батьками також проведена профілактична бесіда про дотримання правил пожежної безпеки та дотримання правил поведінки під час купання на ставках, забезпечення постійного контролю за дітьми у воді з боку дорослих.

Новини по темі

Back to top button