ІнцидентиКам'янець-ПодільськийПолітика

Яка виборча реформа потрібна українцям?

Яка виборча реформа потрібна українцям?Сьогодні в Кам’янці-Подільському під час форуму, організованого Всеукраїнською ініціативою «Активна громада», мізкували над тим, яка ж виборча реформа потрібна українцям. Участь у обговоренні взяли експерти вищеназваної ініціативи, представники депутатського корпусу міської ради, громадських організацій, викладачі та журналісти. Про це повідомляють у прес-центрі міськради.

Від міської влади  присутніх на форумі привітав Дмитро Васильянов – секретар міськради. Після слів вітань організаторів, учасники перейшли до розгляду запланованих питань. Зокрема, було обговорено чинну виборчу систему, необхідність її змін в певних частинах та результати опитування щодо основних недоліків виборчого законодавства. Як повідомив представник Активної громади, згідно проведеного опитування, 79,8%  респондентів за те, що в Україні потрібні зміни законодавства виборчої системи.
Жваву дискусію викликало в залі питання про виборчі квоти та загалом організація виборчої системи та функціонування чинної моделі. Не оминули організатори й обговорення покарань за порушення виборчого законодавства. Для того, щоб більш жорстокою була відповідальність за порушення виборчого законодавства, організатори підготували петицію до Верховної Ради України та Міністерства внутрішніх справ.
Зокрема, у тексті зазначено: «Ми, громадяни України, що нижче підписались, вимагаємо: від Верховної Ради України – передбачити дієві покарання за всі порушення виборчого законодавства та передбачити кримінальну відповідальність за непрямий підкуп виборців; створити дієвий та ефективний механізм забезпечення невідворотності покарання за непрямий підкуп виборців; від Міністерства внутрішніх справ зобов’язати проведення спеціального навчання для поліції по темі виборчого законодавства та видів можливих його порушень у виборчий період».

Новини по темі

Back to top button