Кам'янець-Подільський

В обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка до 100-річчя проголошення УНР

Виставка «100 років боротьби. Українська революція 1917-1921 рр.»22 січня у Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка «100 років боротьби. Українська революція 1917-1921 рр.», розробленої Українським інститутом національної пам’яті.

Як повідомляють в управлінні культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької ОДА, у День Соборності України відбулась її презентація в усіх обласних центрах нашої держави як знак цілісності та єднання всієї України. Виставка представлена на банерах, де висвітлюється становлення української держави – розбудовува державного устрою, робота урядових організацій, введення української грошової одиниці, діяння церкви, розвиток власне війська і флоту, освіти й культури.

Крім того, виставку супроводжує міні-експозиція унікальних предметів з фондів музею. Деякі артефакти, які зображені на банерах, відвідувачі Хмельницького обласного краєзнавчого музею можуть побачити наживо. Зокрема, це і листівки, які були видані на честь проголошення Акту злуки, грошові знаки, що друкувались у нас на Поділлі, металеву печатку з гербом УНР, зразки зброї та амуніції.

На відкриття завітали учні, студенти та громадськість. Враженнями про виставку поділились директор Державного архіву Хмельницької області, кандидат історичних наук Байдич Володимир Григорович, вчитель-методист ЗОШ №24 Надія Володимирівна Гораль, члени клубу історичної реконструкції.

Ті події охопили всю Україну, не оминувши і наш край. Про те, як розгортались події на терені нашої області, розповів провідний науковий співробітник Хмельницького обласного краєзнавчого музею, кандидат історичних наук Сергій Миколайович Єсюнін.

Виставка працюватиме протягом місяця. А надалі помандрує містами та районами області.

Новини по темі

Back to top button