ІнцидентиКам'янець-Подільський

У Кам’янці-Подільському пройшли «Петлюрівські читання»

«Петлюрівські читання» (2018)Учора, 27 січня, в Кам’янці-Подільському відбулися перші за роки Незалежної України «Петлюрівські читання», що пройшли у готелі «Reikartz» за участі історика, політолога та письменника Сергія Коваленко (м. Київ) – автора численних історичних розвідок про епоху УНР. Зокрема, Сергій Станіславович – батько книг «Чорні Запорожці. Історія полку», «Похід Запорожців на Донбас та Крим. Рік 1918». А також – дослідник драматичних сторінок історії України початку ХХ ст. Про це інформує «7 днів».

Організатор заходу журналіст, письменниця, громадський активіст, голова місцевого осередку «Української Галицької партії» Лора Підгірна поділилась враженнями про захід на своїй сторінці у Facebook: «Розпочалося дійство із молитовної хвилини й вшанування пам’яті усіх героїв Української Національно-Визвольної революції 1917-1921 рр. Неймовірний спікер – історик, політолог і письменник Сергій Станіславович Коваленко, жвава дискусія, запитання-відповіді, книги автора, історичні постаті Симона Петлюри, Петра Болбочана, Олександра Удовиченка… без яких не було б України, не було б української Незалежності, не було б, власне, сьогодні і нас на цьому місці!».

Після завершення читань їх учасники вирушили на площу Вірменський ринок – до будівлі колишнього Міністерства військових справ УНР, де до пам’ятного знака Головного Отамана Симона Петлюри поклали квіти.

«Щира подяка нашому гостинному партнеру усіх літературно-мистецьких дійств готелю «Reikartz» (Костянтин Рейкартц), усьому його чудовому колективу та особисто Василю Семенову та Андрію Корчаку. Подяка друзям Михайлу Посітку та Андрію Рому за допомогу в організаційних питаннях нашого дійства. Скільки НАС є, ми будемо й далі, спільно, як франкові каменярі, лупати сю скалу! Слава Україні!», – підсумувала Лора Підгірна.

«Петлюрівські читання» (2018)

Фото з архіву Лори Підгірної.

Новини по темі

Back to top button