ВійнаСпорт

Міжнародна естафета пройшла Кам’янець-Подільським районом

Естафета «Всесвітній біг миру заради гармонії»З 1987 року в понад 155 країнах світу проходить естафета «Всесвітній біг миру заради гармонії», що має на меті поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі. Завітала естафета і на Кам’янеччину, інформує «7 днів».

Учасниками акції може стати кожен, адже вік і фізична підготовка не мають значення. Є у естафети і патріотична мета: сприяти дружбі та взаєморозумінню між народами. Будь-хто може пронести факел кілька кілометрів або кілька кроків маршрутом естафети, чи просто потримати його з думкою про мир, гармонію і взаєморозуміння у світі.

Також, як зазначають у Кам’янець-Подільській РДА, «Всесвітній біг миру заради гармонії» пропагує здоровий спосіб життя і соціальну активність. Особлива увага приділяється залученню дітей, юнацтва і молоді до активних занять фізичною культурою і спортом.

27 лютого бігуни європейської команди стартували в Софії, що в Болгарії. Європейська частина естафети, що проходить і Україною буде охоплювати 42 країни Європи з загальною довжиною маршруту в 24 000 км та фінішуватиме 8 жовтня в Лісабоні, що в Португалії.

В Україні естафета стартувала 30 травня на межі з Молдовою і фінішуватиме 3 червня на межі з Словаччиною. Планується подолати понад 600 км теренами Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської і Закарпатської областей України.

30-31 травня міжнародна факельна естафета «Всесвітній біг заради гармонії» проходила територією Кам’янець-Подільського району, у якій взяли участь представники не тільки з України, а й з Австрії, Болгарії, Сербії, Чехії. Урочиста зустріч учасників естафети відбулась на межі Чернівецької та Хмельницької областей у с. Жванець за участю Віктора Дорожа – начальника відділу культури, туризму, молоді та спорту Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації та Тетяни Криворучко – голови Жванецької сільської ради об’єднаної територіальної громади.

Факелоносцем на першому етапі Хмельниччини був Віктор Дорож, а територією району факел пронесли вчителі, кращі учні Жванецької, Колибаївської ОТГ, Довжоцької, Орининських сільських рад.

Новини по темі

Back to top button