Кам'янець-Подільський

Кам’янець став молодіжною столицею України

Конкурс «Молодіжна столиця України» (2019). Команда21 грудня в Києві відбувся фінал конкурсу «Молодіжна столиця України-2019». Десять претендентів на перемогу, серед яких Хмельницький і Кам’янець-Подільський, розповіли про свої міста та презентували здобутки і можливості для молоді.

Від Кам’янця-Подільского захищали презентацію в Києві заступник міського голови Вадим Савчук, заступник завідувача відділу молоді та спорту Лілія Шкира, голова організації ГО «Студентське самоврядування К-ПНУ імені Івана Огієнка» Олександр Марчук, голова ГО «Кам’яний острів» Тетяна Сметанюк, молодший науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Андрій Павловський. У підготовці конкурсу взяли участь: директор департаменту гуманітарної політики Альона Кузема, член організаційного комітету проекту «Присяга 1919» Дмитро Бабюк, режисер, голова ГО «Ініціатива & Розвиток» Андрій Заєць та члени Молодіжної ради міста.

Основний меседж презентації кам’янчан звучав так: «Історія творить майбутнє». Під час свого виступу вони розповіли про основні напрямки, які впроваджуються в місті для реалізації молодіжної політики. «У 2018 році ми відкрили молодіжний центр «Лавка». На сесії міськради було затверджено план дій в рамках ініціативи «Юнісеф» «Громада, дружня до дітей та молоді» та отримано статус кандидата. Кращою практикою молодіжної роботи в Україні стала культурно-освітня акція «Я – студент туристичного міста. Понад дві з половиною тисячі молодих людей встановили рекорд України «Формація герба», – повідомили представники від Кам’янця-Подільського.

За результатами виступів усіх фіналістів конкурсу, Наглядова Рада конкурсу визначила молодіжною столицю України 2019 року Кам’нець-Подільський.

Всього у фіналі конкурсу «Молодіжна столиця-2019» змагалося десять міст: Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Кремечук, Луцьк, Маріуполь, Одеса, Тернопіль, Харків, Хмельницький та Чернігів.

Переможців конкурсу проектів привітав Міністр молоді та спорту Ігор Жданов: «Вітаю чудовий старовинний Кам’янець-Подільський із перемогою у цьому конкурсі! Завдяки конкурсу ми бачимо живі, цікаві приклади активної роботи молоді в регіонах, проекти молодіжних організацій, реальні кейси спільної діяльності молоді і місцевої влади. Вдячний всім учасникам конкурсу, кожному місту і ОТГ, які показали, що молодіжна політика в регіонах міцніє з року в рік!».

Новини по темі

Back to top button