Кам'янець-Подільський

Любов Сердунич презентувала нову книгу – «Зайдам – зась!»

Любов Сердунич. «Зайдам – зась!»21 та 23 січня в Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва в атмосфері творчого піднесення, патріотизму, любові до рідної мови та України проходили зустрічі юних читачів з відомою подільською письменницею Любов’ю Сердунич.

Як зазначають в управлінні культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької ОДА, кожна її книга – і патріотична, і просвітницька, проте у ці дні для відвідувачів та гостей бібліотеки письменниця презентувала одну із 18-ох. Це найновіша її збірка – «Зайдам – зась!».

Зустрічі відвідали учні Технологічного багатопрофільного ліцею ім. А. Мазура та Хмельницького навчально-виховного об’єднання №28. Привітати Любов Андріївну з презентацією збірки прийшли її колеги по літературному цеху Галина Корицька, Володимир Олійник та Микола Чевелюк.

На зустрічах звучали поезії та прозові твори письменниці, демонструвався відеоряд із особистих світлин авторки про її літературну, просвітницьку, творчу та волонтерську діяльність, звучали пісні на вірші поетеси «Ой, Устичку!..», «Вербичка», представлено літературний доробок письменниці із фондів бібліотеки на книжковій виставці.

Юні читачі не залишались байдужими до поезій та прозових творів авторки, вони задавали багато питань, висловлювали власну думку щодо патріотичних настроїв молоді, цікавились її творчими планами.

ДОВІДКА. Любов Сердунич – просвітниця і просвітянка, журналістка, дослідниця голодоморів, краєзнавець, поетеса і прозаїк. Вона входить до Національних спілок журналістів, краєзнавців, письменників, Асоціації дослідників голодоморів в Україні. Багато років очолює Старосинявську районну організацію Всеукраїнського Товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка, волонтерка ще з 1995 року, а зараз її волонтерство – це допомога нашим воїнам.

А ще Любов Андріївна – лауреат Хмельницької обласної літературної премії ім. Микити Годованця. За вагомий особистий внесок у дослідження голодоморів в Україні та активну громадську діяльність нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. За просвітницьку діяльність відзначена медаллю «Будівничий України».

Письменниця видала 18 поетичних, прозових, просвітницьких, краєзнавчих та дослідницьких книг для дорослих і дітей.

Новини по темі

Back to top button