Інциденти

У Хмельницькому запрацювала унікальна медична ініціатива

Медична допомога

Відтепер онкохворі Хмельницького можуть отримати допомогу на ліки. Як інформують у міськраді, на 2019 рік з бюджету міста виділено мільйон гривень на фінансову підтримку тих, хто бореться з раком.

«Суму, яку отримає людина, визначає спеціальна комісія, – розповідає міський голова Олександр Симчишин. – З початку року маємо вже чотири таких звернення. Хмельничани отримали від 8 тисяч гривень. Небагато, але коли блок хіміотерапії вартує близько 30 тисяч гривень, то якщо ми фінансуємо третину – це відчутно».

Процедура отримання коштів проста: потрібно подати заяву та необхідні копії документів в управління охорони здоров’я (вул. Грушевського, 64).

Одночасно із такою фінансовою підтримкою онкохвора людина може звернутися за матеріальною допомогою в управління праці та соціального захисту населення (вул. Проскурівського підпілля, 32).

Нагадаємо, що з 2016 року в медичній галузі міста запрацювало кілька нових програм. Найпопулярніша серед них – «Ліки на тумбочку», завдяки якій кожен хворий у стаціонарі отримує найнеобхідніші медикаменти.

Також у Хмельницьких міських лікувальних закладах безкоштовні травмпункт та три дні реанімації, породіллі міського перинатального центру забезпечені необхідним медикаментами (від 260 до 1300 грн на кожну).

Також зазначимо, що в 2019 році 2 мільйони гривень з казни міста спрямували і на допомогу дітям, що хворіють цукровим діабетом. Таких у Хмельницькому – 70.

Фото news.dtkt.ua.

Новини по темі

Back to top button