Кам'янець-Подільський

У лікарні Кам’янця-Подільського запрацював гістероскоп

Сучасні методи лікування, оновлене медичне обладнання, кваліфіковані кадри – це ті основні складові, без яких медична галузь міста не може існувати. Міський голова Михайло Сімашкевич особисто тримає на контролі якість надання медичних послуг, сприяє подальшому розвитку медицини в місті.

Як повідомляють у Кам’янець-Подільській міській раді, за останні 2 роки придбано надсучасний апарат ультразвукової діагностики, новітній ренгенапарат, фіброгастроскоп, ендоскопічну відеосистему, автоклав, датчики для УЗД-апарату, 12 сучасних кардіографів, введено в експлуатацію комп’ютерний томограф, дитяча поліклініка отримала сучасний апарат для проведення ультразвукової діагностики.

«Не дивлячись на скрутний фінансовий стан сьогодення, місто крокує в ногу з часом. І сьогодні, завдяки конструктивній співпраці влади та бізнесу, маємо в операційному відділенні пологового будинку черговий такий необхідний діагностичний апарат. При наявності гістероскопа в операційне відділення для проведення хірургічних маніпуляцій поступають жінки з порушенням репродуктивної функції. Тут вони проходять діагностичні лапароскопії (при позаматковій вагітності, для встановлення локалізації цієї вагітності), а також для встановлення остаточного діагнозу при безплідності та вибору подальшого методу лікування. В середньому діагностична гістероскопія триває 10-30 хвилин, хірургічна – від 20 хвилин до 1,5 – 2 годин. Через 2-3 години виписують з лікарні. Після операції пацієнт відпочиває в затишній та зручній палаті та постійно перебуває під пильним наглядом лікарів закладу»  зазначив головний лікар Дмитро Васильянов.

Оглянути оновлений кабінет завітали міський голова Михайло Сімашкевич та депутат Верховної Ради Володимир Мельниченко.

Коментуючи Михайло Євстафійович зазначив: «Раніше кам’янчанки їздили на обстеження до найближчих великих міст, сьогодні не витрачаючи додаткових сил, коштів на проїзд, проживання та харчування, вони зможуть обстежитись на аналогічному обладнанні у своєму рідному місті».

Якщо в обласних центрах ця послуга коштує біля 5 тис грн., у нас – 1200.

Нагадаємо, на території міста проживає більше 50 тис жіночого населення.

Новини по темі

Back to top button