Інциденти

Компанія ТОВ ЕКО-ФОТУРЕ «Стара Ушиця» розпочала будівництво сонячної електростанції

Сонячні батареї

Компанія ТОВ ЕКО-ФОТУРЕ «Стара Ушиця» розпочала будівництво сонячної електростанції в смт Стара Ушиця.  Встановлена потужність – до 10 МВт.

Як зазначили інтернет-виданню «7 днів» у селищній раді, сонячна електростанція охоплює близько 10 гектарів землі, яка не зручна для сільськогосподарського виробництва і знаходиться на південному схилі селища.

Для розміщення технологічного обладнання електростанції використовуються системи кріплення і будівельні рішення, які були спеціально розроблені з урахуванням вимог території.

Будівництво об’єкта планують завершити до кінця літа, а вже восени почати відпуск електроенергії в енергосистему України.

Нагадаємо, що для роботи цієї станції керівництво громади працювало у посиленому режимі. І для прийняття необхідних рішень скликалась не одна позачергова сесія.

Голова громади Анатолій Тимчук ще раніше визначив пріоритетними завдання, що стосуються відновлювальної енергії. Адже це є запорукою того, що бюджет ОТГ буде тільки збільшуватись, що дасть можливість використовувати кошти на необхідні видатки, що в свою чергу буде хорошим сигналом для потенційних інвесторів.

Фото radiosvoboda.org.

Новини по темі

Back to top button