Кам'янець-Подільський

10 років ув’язнення – за замах на вбивство

Суд

До 10 років ув’язнення засуджено хмельничанина за замах на вбивство чоловіка, який займався обміном валюти. Про це повідомляють у прокуратурі Хмельницької області.

Працівниками Хмельницької місцевої прокуратури у суді доведено вину 28-річного хмельничанина у вчиненні розбійного нападу та замаху на вбивство.

У результаті проведеного за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2016 року озброєний місцевий мешканець покликав потерпілого зустрітись під приводом обміну валюти.

Розуміючи, що чоловік прийде із чималою сумою коштів, зловмисник запросив його у підсобне приміщення, де і здійснив розбійний напад.

Як тільки він дістав із кишені 20 тис грн та почав відраховувати суму за обмін 400 доларів США, розбійник здійснив два постріли в голову.

На щастя, ці постріли та нанесені додаткові удари виявились не смертельними та потерпілий зумів втекти з місця злочину та врятувати своє життя.

Нападник, у свою чергу, заволодів коштами, які залишились на місці злочину та також покинув місце події.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, п. 6 ч. 2 ст. 15 (закінчений замах на вбивство, вчинене з корисливих мотивів) та ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаним із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України.

Судом присяжних обвинуваченого засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років із конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, окрім житла.

Новини по темі

Back to top button