Інциденти

В обласному управлінні міліції відкрили музей на честь воїнів-інтернаціоналістів

Сучасний музей, присвячений правоохоронцям-учасникам бойових дій на території інших держав, відкрився на базі центру бойової підготовки працівників органів внутрішніх справ при УМВС України в Хмельницькій області.

Над створенням експозиції, яка б нагадувала про самовіддані вчинки сотень міліціонерів, яким довелося виконувати свій громадянський і військовий обов’язок у «гарячих» точках планети, працювали самі ж воїни-інтернаціоналісти. Кожна річ у музеї – це їхній спогад, відірваний від душі. Про це повідомляє УМВС України в Хмельницькій області.

Уже при вході відвідувачів музею зустрічає виставкова вітрина та коротка, але ємка фраза: «Час обрав нас…» Вона змушує замислитися кожного, адже якими б суперечливими не були сучасні оцінки тих чи інших подій, вони в жодному разі не повинні принижувати честь і гідність їх безпосередніх учасників. Тоді їх обрав час, і вони чесно та самовіддано виконали свій обов’язок, проявляючи стійкість і мужність, героїзм та відвагу. Про це свідчать бойові поранення та численні нагороди.

Географію локальних війн та конфліктів, у яких з миротворчою місією довелося взяти участь колишнім та діючим працівникам хмельницької міліції, у музеї можна дослідити за прапорами іноземних держав та бойовими нагородами. Безліч архівних фотографій і листів через десятиліття допомагають відвідувачам поринути у страшні події різних років і відчути хоча б частку тих переживань, які по сьогоднішній день зберігаються у глибині душі їхніх безпосередніх учасників.

Відкриття музею розпочалося з традиційного перерізання червоної стрічки. Такої честі удостоїлися діючий начальник УМВС України в Хмельницькій області Сергій Шутяк, який доклав чимало зусиль для створення музею, та колишній начальник УМВС, а сьогодні – голова Хмельницької обласної спілки ветеранів Афганістану та інших учасників локальних війн на території іноземних держав Віталій Грицак.

Продовжилося свято нагородження воїнів-інтернаціоналістів ностальгічним концертом для колишніх учасників бойових дій, їхніх колег та родин.

Новини по темі

Back to top button