Політика

Байден надумав самостійно відвідати Україну

Президент Сполучених Штатів Джо Байден висловив готовність здійснити поїздку до України.

Як повідомила прес-служба Білого дому, перед поїздкою до Північної Кароліни Байден відповів ствердно на запитання журналістів, чи він готовий вирушити з візитом до Києва.

Також президент США зазначив, що американська адміністрація на даний момент “ухвалює рішення” щодо можливої ​​поїздки високопоставлених представників влади США до України.

Раніше видання Politico з посиланням на джерела повідомляло, що адміністрація США проводить внутрішні обговорення щодо відправлення високопоставленого американського чиновника до Києва з метою продемонструвати підтримку Україні.

Найімовірнішими кандидатами для поїздки можуть бути держсекретар США Ентоні Блінкен або міністр оборони Ллойд Остін. Також адміністрація розглядає кандидатури самого американського президента та віце-президента США Камали Харріс. При цьому така поїздка не буде анонсована з міркувань безпеки.

Нагадаємо, Байден закликав до судового розгляду особисто проти Володимира Путіна після повідомлень про масові вбивства мирних громадян у Бучі під Києвом.

Новини по темі

Back to top button