Інциденти

В Дія повернеться дуже потрібна українцям функція

З моменту повномасштабної війни в Дія зникло посвідчення водія. Але вже найближчими днями ця функція знову стане доступною в мобільному додатку.

За словами Михайла Федорова, прибрати посвідчення водія з Дія було необхідністю. Про це Міністр цифрової трансформації заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону UA Разом.

Михайло Федоров пояснив, що з початком війни довелося доопрацювати деякі реєстри для безпеки інформації українських громадян. Тому зникнення посвідчення водія міністр назвав тверезим рішенням. Але вже найближчими днями всі реєстри майже повністю відновлять роботу.

Вже найближчими днями всі українці отримають доступ до реєстру з посвідченнями водія.

Також до Дія повернеться техпаспорт на транспортний засіб.

Поступово всі функції повернуться до мобільного додатка.

Нагадаємо, що раніше у Дія з’явився тимчасовий ЄДокумент, який засвідчує особу. Справа в тому, що тисячі українців втратили свої документи через військові дії Росії в українських містах. У документі міститься ключова інформація про особу: ім’я, прізвище, дата народження, ІПН.

Також вже зараз українці можуть подати заявку про пошкодження майна. Досить заповнити просту анкету, щоб надіслати заявку на компенсацію збитків, які завдали терористичні війська російської федерації.

А ще, українцям обіцяють, що найближчим часом у Дія можна буде зареєструватися як переселенець. Але ця функція ще у розробці.

Новини по темі

Back to top button