Війна

Атака на Дніпропетровщину спричинила масові руйнування

У Павлограді Дніпропетровської області ввечері 30 квітня пролунали вибухи, повідомляється на офіційній сторінці Павлоградської міської ради у Фейсбуці. Мерія закликала мешканців залишатися вдома і шукати порятунку, радячи їм уникати вулиць і спілкуватися з іншими лише по телефону. Місцеві ЗМІ повідомили, що в кількох будинках були вибиті вікна і почалася пожежа.

Пізніше міський голова Анатолій Вершина підтвердив, що внаслідок ракетного обстрілу було пошкоджено промислове підприємство, причому сім ракет було збито військово-повітряним командуванням “Схід”. Однак, за словами голови Дніпропетровської ОДА Сергія Лисака, деякі влучання все ж відбулися, в результаті чого 25 людей отримали поранення, в тому числі троє дітей.

Збитки, завдані обстрілами, були значними: у житловому секторі пошкоджено 19 багатоквартирних будинків, 25 приватних будинків, 6 шкіл та дошкільних закладів, а також 5 магазинів. Також повідомлялося про пошкодження в громадах району: у Вербківському районі постраждало майже 40 будинків, у Юр’ївському районі – 2 будинки. У Межиріцькому районі пошкоджено школу. Незважаючи на руйнування, всі служби працюють на місцях приземлення, а чиновники працюють над збором додаткової інформації про інцидент.

Новини по темі

Back to top button