Спорт

Українці не поїдуть на чемпіонат світу з дзюдо через допуск на нього росіян

Федерація дзюдо України оголосила про своє рішення відкликати заявку української збірної на участь у чемпіонаті світу, який відбудеться 7-14 травня в Досі, Катар. Цю новину можна знайти на офіційному сайті федерації.

Відкликання заявки стало відповіддю на рішення Міжнародної федерації дзюдо (IJF) від 28 квітня дозволити збірним Росії та Білорусі брати участь у чемпіонаті світу як окремим нейтральним спортсменам.

Що стало причиною

Федерація дзюдо України висловила свою стурбованість у заяві, підкресливши, що багато з цих індивідуальних нейтральних спортсменів є активними членами російських збройних сил. Ці сили брали участь у нападі на Україну 24 лютого 2022 року і продовжують брати участь у триваючому, жорстокому, повномасштабному конфлікті на українській території. Українська федерація стверджує, що не бачить нейтралітету, рівних умов або “мосту до миру”, про які йдеться в резолюції IJF щодо участі російських і білоруських команд у чемпіонаті світу в Досі.

Лист з офіційною позицією Федерації дзюдо України з цього приводу за підписом її президента Михайла Кошляка буде надіслано до Міжнародної федерації дзюдо 1 травня.

Новини по темі

Back to top button