Кам'янець-Подільський

Оприлюднено рейтинг університетів «Топ-200. Україна-2018»

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана ОгієнкаЦентр міжнародних проектів «Євроосвіта», в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, презентував черговий академічний рейтинг закладів вищої освіти «Топ-200. Україна-2018», складений за методикою, доповненою та вдосконаленою протягом 2006-2018 років.

Як інформує «7 днів», у цьому списку Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка зайняв 97-му позицію. А Подільський державний аграрно-технічний університет – 127-му.

У 2018 році у першій десятці лідерів зберегли своє перебування Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (4 місце), Національний університет «Львівська політехніка» (5 місце). У трійці лідерів – Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені ігоря Сікорського», Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна.

Більшість українських університетів покращує показники за усіма напрямами своєї діяльності, – йдеться на euroosvita.net. Вони все активніше впроваджують інноваційні підходи в навчальний процес і наукову роботу, налагоджують співпрацю з зарубіжними партнерами, світовим науковим співтовариством.

На думку укладачів рейтингу, високої оцінки заслуговує діяльність Сумського державного університету, який продемонстрував найбільший прогрес серед українських закладів вищої освіти. У 2016 році він обіймав 15 місце, у 2017 – вже 11, а у 2018 він увійшов у десятку лідерів і обійняв 9 місце в рейтингу

У той же час укладачі рейтингу підкреслюють, що як і раніше, головним недоліком українських закладів вищої освіти є їх недостатня інформаційна відкритість.

Новини по темі

Back to top button