Інциденти

Іван Ганзера: «Одного хворого здолали, здолаємо і ще одного»

Біда в Україну прийшла несподівано. Спочатку Росія ввела свої війська в АР Крим, а потім – референдум, що відділив Автономну Республіку від нашої країни. Одні радіють, бо вже в Росії, інші тікають з Криму хто куди, а решта – у невагомості. Що робити? Як бути? На ці запитання ніхто не дає чітких відповідей.

Не залишається осторонь подій в Україні й відомий український співак Іван Ганзера. Саме з ним ми й вирішили поспілкуватись про останні політичні події в Україні.

У Вані на Харківщині двоє батьків, сестра із сім’єю, друзі. А в Києві – дружина та двомісячна донечка. Переживати, як кажуть, є за кого.

– Не хочеться одного ранку прокинутись з думкою, що із батьками щось не так, – розповідає Іван Ганзера. – Вони ж зовсім поруч із кордоном (село Калинове Борівського району – прим. ред.). Переживаю і за друзів, які у Харкові. Часто спілкуюсь з ними. Вони кажуть, що ситуація стабілізувалась, проте в будь-який момент готові боронити свій дім, захищати себе та свої родини. Дуже сподіваюсь, що цього не станеться. 

Хвилююсь і за сестру. Вона зовсім недалеко від застави – у прикордонному селі Гоптівка, що в Дергачівському районі. Якщо раптом ситуація вийде з-під контролю і стане зовсім небезпечно, то пропонував їй переїхати до Києва. Проте, слава Богу, усе більш-менш спокійно. Сподіваюсь, що здоровий глузд переможе і ми будемо жити під мирними небом й надалі, здорові й щасливі.

Своїми думками та переживаннями Ваня ділиться не вперше, і не тільки з родиною чи під час інтерв’ю для ЗМІ. Він активно спілкується і зі своїми прихильниками.

17 березня 2014 року Іван Ганзера на своїй сторінці у Facebook опублікував надзвичайно актуальний запис:

«Звісно, ви можете називати мене націоналістом, але, судячи з розвитку ситуації, є ймовірність того, що прийдеться їхати додому на Харківщину і захищати свою батьківську хату. Дуже сподіваюсь, що цього не станеться.

Тож гадаю нам треба усім, хто як може, підтримувати нашу армію.
Ось номер – «565».

Маю надію, що це не шахрайська історія, бо сьогодні вже спустошив рахунки на усіх своїх телефонах. Також під гарячу руку потрапив і телефон дружини.

Тримаймося! Єднаймося! Разом ми – сила!»

Ваня не тільки ділився своїми думками щодо ситуації в країні, а й був з народом на Майдані. Він тричі піднімався на головну сцену мітингувальників у Києві, щоб підтримати свій народ, адже він такий же українець та патріот, як і ми, українець, який має свою власну громадянську позицію та право публічно її висловлювати. І він робив це, навіть попри різноманітні закиди у свій бік щодо власних політичних уподобань, які були абсолютно безпідставні.

Проте останнім часом Ваня менше висловлюється у соцмережах щодо ситуації в країні, оскільки навколо, як зазначає співак, і так достатньо ескалації. А усе, що він хотів сказати, уже сказав. Далі – питання часу.

Розповів переможець «Голосу країни» і про те, якими він бачить майбутні президентські та парламентські вибори:

– Кожному з українців на майбутніх виборах слід добре почитати передвиборчі програми й обрати те, що було б йому цікавим, та те, що зараз було б для країни першочерговим. За те народ і повинен голосувати. Ні в якому разі не потрібно віддавати голос за конкретну людину. Треба вже навчитися жити по-європейськи. А в Європі, як ми усі знаємо, голосують за програму. І ця програма виконується. Ось коли ми навчимося так жити, коли ми навчимо наших політиків виконувати те, що вони обіцяють, то наступного разу ці люди уже не потраплять на вибори. Тоді Україна стане жити краще. Український народ, перш за все, має виховувати себе і виховувати політиків.

Ганзера не вважає себе фахівцем у політичних питаннях, проте йому приємно, що його думкою цікавляться:

– Я людина, яка просто співає і дарує свої пісні людям. – зізнається Ваня. – А політика… Так вже сталося, що зараз усі займаються політикою, усі намагаються бути в тренді (посміхається). Але якщо серйозно, то я надіюсь, що люди зроблять правильний вибір на виборах. І в нас все ж таки буде та влада, якій тиснутиме руку увесь світ.

P.S. Наш матеріал завершуємо словами Івана Ганзери, які він розмістив на своїй сторінці у Facebook: «Я пишаюся тим, що я громадянин України! Я хочу, щоб моя донька, перебуваючи будь-де у світі, з гордістю казала, що вона – українка! Все ж таки, хочеться вірити, що більшість українців дотримуються такої ж думки, як і я, і ми збережемо Соборність Нашої Держави. Одного хворого здолали, здолаємо й ще одного. Слава Україні!».

Фото tsn.ua.

Новини по темі

Back to top button