Інциденти

Адвокат допоміг матері повернути дитину

Адвокат допоміг матері повернути відібрану дитинуУ грудні 2017 року за правовою допомогою до бюро Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася жінка, яка належить до соціально незахищених верств населення, з проханням про надання їй правової допомоги для повернення відібраної малолітньої дитини. Під час консультування було встановлено, що у грудні 2016 року за рішенням міськрайонного суду у клієнтки було відібрано її малолітнього сина, без позбавлення її батьківських прав та передано під опіку органу опіки та піклування районної державної адміністрації.

У Шепетівській міській раді, зазначають, що для захисту законних прав та інтересів клієнтки центром було призначено адвоката Олега Жилюка (доручення № 2204-0000405 від 20.12.2017 року).

Отримавши всі необхідні докази, зокрема висновок органу опіки та піклування про доцільність повернення дитини у сім’ю, адвокат підготував відповідний позов та звернувся до суду.

Під час судового розгляду справи адвокат аргументував вимоги позову тим, що обставини, які були підставою для відібрання дитини відпали. Позивачка пройшла курс лікування в обласній психіатричній лікарні, їй призначено соціальну виплату по інвалідності. Крім цього, нею створено всі належні умови для виховання та розвитку дитини.

У судовому засіданні доводи адвоката також підтвердила представник відповідача, яка зазначила, що позивачка розуміє свій батьківський обов’язок та готова докласти максимум зусиль для забезпечення дитини всім необхідним. Позивачка неодноразово відвідувала дитину у дитячому будинку, постійно телефонувала та цікавилась здоров’ям дитини.

Враховуючи доводи сторін та визнання позову відповідачем, суд вирішив позов задовольнити та повернути малолітнього сина матері.

Фото voladm.gov.ua.

Новини по темі

Back to top button