Економіка

Багатьом українцям доведеться заплатити по 400 гривень за нові лічильники: кого торкнеться?

Кожне домогосподарство в обов’язковому порядку має вдома лічильники на газ, воду та електроенергію. Щоб ці лічильники справно працювали й не показували хибні показники їх потрібно час від часу оновлювати. Для прикладу лічильники на воду потрібно оновлювати один раз в чотири роки і якщо цьогоріч термін вашого лічильника підходить до завершення, то вам про це обов’язково прийде сповіщення. Ігнорувати таку перевірку з подальшою заміною лічильника не можна, адже процедура передбачена Законом України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”.

Як провести перевірку або заміну лічильника?

Багатьом домогосподарствам приходить сповіщення від місцевого водоканалу. Однак є й випадки коли власнику лічильника потрібно самостійно звернутися до водоканалу та попросити провести цю процедуру. Зазначимо, що вона є платною. Ось, скільки потрібно заплатити:

  1. Якщо лічильник знімають, відвозять на перевірку, а потім встановлюють назад, то за це потрібно заплатити 372 гривні.
  2. Якщо вам одразу встановлюють новий лічильник, то за це потрібно віддати 396 гривень.
  3. Якщо ви вирішили віддати перевірку лічильник не водоканалу, а приватній компанії, то за демонтаж і монтаж доведеться заплатити 237 гривень.
  4. Якщо споживач самостійно знімає лічильник та відносить його до приватного підприємства на перевірку, то за це платить 111 гривень.

Варто також додати, що при перевірці або заміні лічильник через водоканал, вартість послуги можуть розтермінувати на кілька місяців та присилати щомісяця з рахунком за воду. При співпраці з приватними компаніями доведеться віддати всю суму відразу. Якщо ж не провести перевірку лічильника вчасно, то водоканал просто не прийматиме від такого споживача показники.

Новини по темі:

Back to top button