Економіка

Стало відомо як працюватимуть Приват та Ощад на новорічні свята

Національний банк України (НБУ) оголосив графік роботи банківської системи в перехідний період з 2023 на 2024 рік, включаючи новорічні свята. Починаючи з 1 квітня 2023 року система електронних платежів (СЕП) НБУ працюватиме безперервно кожного дня року, включаючи святкові дні. Однак у зв’язку із закінченням фінансового року Національний банк задовольнить прохання Державної казначейської служби щодо обмеження операцій у СЕП.

З 29 грудня СЕП працюватиме безперервно, інші системи НБУ та валютний ринок працюватимуть у звичайному режимі. Платежі Державної казначейської служби в іноземній валюті через НБУ завершаться до 16:00. 30 та 31 грудня, поки СЕП працюватиме безперебійно, Державна казначейська служба не надсилатиме та не прийматиме платіжні та інформаційні повідомлення. Банки можуть самостійно здійснювати операції з купівлі-продажу іноземної валюти, ринок готівкової валюти залишається відкритим, але депозитарій НБУ не працюватиме.

1 січня 2024 року СЕП продовжує працювати в режимі 24/7, але знову ж таки, Державна казначейська служба не буде обмінюватися повідомленнями. Банківська система в цілому, включаючи валютний ринок та інші системи НБУ, працюватимуть у звичайному режимі.

Упродовж цього періоду для забезпечення безперебійного обслуговування клієнтів банкам рекомендовано заздалегідь поповнити каси та банкомати банкнотами різного номіналу.

Новини по темі

Back to top button