Економіка

Українців чекають доларові “гойдалки”: чи варто панікувати?

У банківському секторі очікують, що офіційний курс долара може перевищити позначку 40 гривень вже цього літа. Втім, українцям радять не лякатися, оскільки прогнозний курс 40,7 грн/долар, закладений у бюджеті на 2024 рік, ще залишає буферний запас.

Крім того, очікується, що Національний банк не допустить стрімкої девальвації гривні. Після початку продажів врожаю 2024 року офіційний курс долара може навіть знизитися по відношенню до національної валюти, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Микита Мішаков, начальник управління міжбанківських операцій ПриватБанку, поділився особистим прогнозом: «Я передбачаю, що курс у червні коливатиметься в районі 40 грн/долар або 40,5 грн/долар. Однак з початком сезону збору врожаю та експорту він може скоригуватися до 39,5 грн./дол.».

Мішаков підкреслив, що хоча плани НБУ передбачають поступову девальвацію, різке ослаблення гривні малоймовірне, особливо з огляду на значні золотовалютні резерви регулятора.
Національний банк, суттєво поповнивши свої золотовалютні резерви, не допустить стрімкої девальвації“, – підсумував банкір. «Хоча в їхніх планах є поступова девальвація, але, наскільки я пам’ятаю, вони обіцяли девальвацію до 10% цього року».

Новини по темі:

Back to top button