Здоров'я

Це не допоможе: лікар розвіяла народні способи завагітніти

На шляху до довгоочікуваного материнства через ці три народні методи можна втратити чимало дорогоцінного часу.

У спробі побачити довгоочікувані дві смужки на тесті багато жінок готові вдатися до найдивніших способів. Однак через неправильні дії можна лише втратити роки. У бесіді з виданням INFORMWeek акушер-гінеколог Тетяна Андрієвська розвіяла три міфи про способи зачати дитину.

Так, регулярне вживання лляного насіння ніяк не допоможе завагітніти. У цьому продукті дійсно багато поліненасичених жирних кислот, які мають бути присутніми в раціоні жінки. Але все ж він ніяк не пов’язаний із зачаттям.

“Зі збільшенням віку жінки основною причиною ненастання вагітності стають генетичні поломки ембріонів або погана якість яйцеклітини. Саме з цих двох причин ембріон зупиняється в розвитку ще на стадії до імплантації. І лляне насіння тут точно не допоможе”, – попередила фахівчиня.

Також у спробі зачати малюка не варто сподіватися на гірудотерапію (лікування п’явками – Прим. ред.). Єдине, для чого цей спосіб можуть застосовувати в гінекології – це пізній післяопераційний період. В інших випадках наявність у слині п’явок біологічно активної речовини гіалуронідаза не допоможе майбутнім мамам.

Крім того, регулярне вживання обліпихової олії не наблизить жінку до материнства. Ба більше, в ній міститься вітамін Е, який може нашкодити.

“Наукові дослідження підтвердили, що тривале вживання вітаміну Е чинить токсичний вплив на печінку жінки і може спричинити вади розвитку в плода. Тому сьогодні фахівці не застосовують цей вітамін ні до, ні під час вагітності”, – пояснила лікарка.

Насамкінець Андрієвська пояснила, що вітамін Е бере участь у синтезі гормонів. Але для цього потрібна маленька щоденна доза. Її можна отримати з продуктів. Приймати вітамін у вигляді таблеток або капсул зовсім не варто. Досить додавати в салат звичайну соняшникову олію.

Новини по темі:

Back to top button