Здоров'я

Українцям радять мити ягоди з ринку копійчаним засобом: щоб позбутися шкідливих речовин

Літо — пора смачних та корисних ягід. Але перш ніж насолодитися цією смакотою, потрібно врахувати кілька важливих моментів. Звісно, якщо у вас власні ягоди з грядки, то тут все простіше, адже ви чітко розумітимете чим обробляли ягоду та чи можна безпечно її їсти. Інша справа з купленою на ринку чи в супермаркеті. Отож, що потрібно робити після покупки полуниці. 

Як правильно мити полуницю

Сьогодні мало хто задумується про важливість миття ягід. Але дарма, адже перед споживання ягоди потрібно не просто позбутися бруду, але й шкідливих речовин, які могли на ній опинитися. Один із способів, який багато кому здається дивним — миття ягід з харчовою содою. 

  • потрібно додати одну чайну ложку соди на літр води;
  • в отриманий розчин полуницю занурюють на кілька хвилин;
  • далі залишається добре промити ягоди під проточною водою. 

Якщо ви не бажаєте мити полуницю з содою, або її не виявилося на вашій кухні, то тоді потрібно добряче вимочити полуницю в воді. 

Під час миття потрібно злегка протирати кожну ягідку руками. Але варто робити це з обережністю, адже ягоди дуже ніжні. Якщо добре відмивати полуницю, то сезон ягід пройде без отруєнь та інших неприємностей.

При цьому це стосується не лише полуниці, така ж ситуація з улюбленою черешнею, лохиною та іншими ягодами, а також абрикосами та персиками. До речі, малину теж радять мити. Можна покласти ягоду в сито та занурити в каструлю з водою. Нехай вона деякий час мокне. Так малина точно стане безпечною. Звісно, якщо ви купуєте ягоди на ринку чи в супермаркеті, ягоди з власної грядки найкраще смакують прямо з куща.

Новини по темі:

Back to top button