Здоров'я

Кухарі поділились професійним секретом, який дозволить приготувати неймовірно смачні голубці

Голубці — популярна українська страва, котру все ж таки багато господинь вважають складною у виконанні. Це точно не те блюдо, яке можна приготувати на швидку руку, то ж найчастіше голубцями можна поласувати лише на якісь свята або ж у кафе, чи ресторані. Однак, й на свята не у кожної господині вдаються смачні та соковиті голубці, хоча рецепт цієї страви один і наче нічого надто складного в ньому, на перший погляд, немає. Проте в результаті у когось виходять смачні, ароматні та соковиті голубці, а у когось сухі та не смачні. Професійні кухарі поділилися своїм секретом смачних голубців.

Просто додайте трішки вершків

В начинку з рису та м’яса потрібно додати трішки вершків. Звісно можна додавати й просто воду, або ж і те й інше в однакових пропорціях. Однак, саме вершки додадуть голубцям неймовірної соковитості, а ще ніжного вершкового смаку та аромату.

голубці

Щодо кількості вершків, то чіткої інструкції немає, адже це залежить від того скільки голубців ви плануєте приготувати. Орієнтуватись потрібно на консистенцію начинки. Вона не повинна бути сухою та надто рідкою. Не хвилюйтесь, якщо з начинки не виходить зліпити кульки, адже вам потрібно приготувати голубці, а не котлети. Головне, щоб рис з м’ясом не розтікався надто сильно.

Якщо ж додали забагато вершків виправити ситуацію можна додавши до начинки ще трішки рису, або звичайної манної крупи. Вона не зіпсує смак.

Які ще є поради?

Це не єдина рекомендація від кулінарів щодо цієї страви. Аби якось урізноманітнити рецепт та зробити голубці ще смачнішими кухарі радять спробувати додати до начинки не лише моркву та цибулю, а й гриби.

А замість традиційного свинячого фаршу можна спробувати мікс зі свинини та курятини, або яловичини.

Новини по темі:

Back to top button