Політика

Путін пригрозив “малим” країнам Європи та США

Російський лідер Володимир Путін зробив суворе попередження європейським країнам-членам НАТО, заявивши, що вони “грають з вогнем”, припускаючи, що Україна може використати зброю, надану Заходом, для нападу на російську територію.

Поки західні країни обмірковують свою реакцію на просування російських військ в Україні, Путін все частіше наголошує на можливості більш масштабного конфлікту.

“Продовження ескалації може призвести до серйозних наслідків. Якщо ці серйозні наслідки виникнуть в Європі, як на них відреагують Сполучені Штати, враховуючи наш паритет у стратегічних озброєннях? Невідомо, чи бажають вони глобального конфлікту”, – сказав Путін журналістам у Ташкенті.

Путін стверджував, що будь-які удари по Росії із застосуванням далекобійної західної зброї втягнуть західні країни у війну. Він також заявив, що потенційне розгортання французьких військ в Україні стане кроком до глобального конфлікту.

Звертаючись до членів НАТО в Європі, Путін попередив, що малі країни “повинні розуміти, чим вони ризикують” через свою обмежену територію і густоту населення.

“Це фактор, який вони повинні враховувати, перш ніж обговорювати удари вглиб російської території”, – сказав Путін.

Новини по темі:

Back to top button