Технології

Starlink знову зламався: в компанії прояснили ситуацію

У системі супутникового зв’язку Starlink виникли збої, і зараз тривають роботи з їх усунення.

У повідомленні, розміщеному на соціальній платформі Starlink, X, згадується про поточний збій в роботі мережі і запевняється, що команда активно працює над усуненням проблеми. Однак причина відключення не була розкрита.

Starlink – це глобальна супутникова система, розроблена компанією SpaceX для забезпечення високошвидкісного супутникового широкосмугового доступу до Інтернету в районах, де він був ненадійним, дорогим або недоступним. Підрозділ SpaceX, що займається дослідженнями, розробкою та виробництвом супутників, розташований у Редмонді, штат Вашингтон.

Раніше SpaceX оголосила про ініціативи, спрямовані на протидію спробам Росії заглушити супутниковий зв’язок Starlink в Україні. За словами генерального директора SpaceX Ілона Маска, Росія успішно придушила всі системи зв’язку в Україні, окрім Starlink.

З початку конфлікту українські сили значною мірою покладалися на систему супутникового зв’язку Starlink у своїх операціях. Однак останнім часом з’являється все більше повідомлень про успішні спроби Росії вивести з ладу Starlink.

Новини по темі:

Back to top button