Технології

В Міністерстві оборони пояснили кому не треба встановлювати додаток”Резерв+”

Чинним військовослужбовцям не потрібно встановлювати “Резерв+”, оскільки незабаром з’явиться новий додаток спеціально для них. Про це в інтерв’ю Радіо НВ повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін. Лазуткін пояснив, що встановлення “Резерв+” діючими військовослужбовцями спричинило перевантаження системи.

“Багато військовослужбовців вважали, що “Резерв+” призначений і для них. Деякі командири батальйонів навіть віддавали накази своїм підрозділам встановити його. Це призвело до певних проблем. Але незабаром для військовослужбовців буде запущено додаток “Армія+”, який пропонує всі функції, необхідні для діючих військовослужбовців”, – пояснив пан Лазуткін.

Наприкінці лютого Міноборони анонсувало розробку додатку “Армія+”, який включатиме електронний військовий квиток, всеосяжну базу знань, форми зворотного зв’язку та онлайн-курси для саморозвитку.

“Щодня військовослужбовці витрачають багато часу на звіти та паперову роботу. Додаток зробить звітування автоматичним та зручним. Ми створюємо систему, яка чує кожного. Наше бачення – боєздатна армія, побудована на взаємній довірі та інноваціях”, – зазначила заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та діджиталізації Катерина Чорногоренко.

18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Українські чоловіки у віці від 18 до 60 років зобов’язані оновити свої облікові дані в територіальних призовних пунктах, включаючи поточний номер телефону, адресу електронної пошти та адресу проживання. Це необхідно зробити протягом наступних 60 днів, крайній термін – 16 липня. Невиконання цієї вимоги тягне за собою адміністративну відповідальність за порушення правил військового обліку зі штрафом від 17 000 гривень.

Оновити дані можна або під час особистого візиту до ЦВК чи Центру надання адміністративних послуг, або через мобільний додаток “Резерв+”.

Новини по темі:

Back to top button