Наука

Київстар, Vodafone та lifecell будуть працювати без світла 10 годин

Національний центр оперативно-технічного управління мережами електрозв’язку (НЦУ) зобов’язав операторів мобільного зв’язку забезпечувати працездатність мережі як під час планових, так і під час аварійних відключень електроенергії, підтримуючи працездатність упродовж щонайменше 10 годин без електрики.

Цей припис, як повідомляє пресслужба Держспецзв’язку, зобов’язує операторів мобільного зв’язку забезпечувати живлення свого технічного обладнання зв’язку, як власного, так і орендованого, за допомогою автономних джерел енергії, таких як генератори та акумулятори.

Зокрема, до 1 вересня 2024 року 100% фізичної інфраструктури, що забезпечує функціонування мереж електронного зв’язку, включно з міжнародними центрами комутації, центрами мобільної комутації, автоматичними міжміськими телефонними станціями, транзитними або магістральними станціями, комутаторами й маршрутизаторами базового програмного забезпечення, національними точками обміну інтернет-трафіком, має бути оснащено електрогенераторами та запасами палива.

Крім того, доступність послуг мобільного зв’язку під час 10-годинного вимкнення електроенергії має бути забезпечена відповідно до такого графіка:

  • До 1 жовтня 2024 року: 60 % базових станцій мобільного зв’язку в кожному районі, що забезпечують доступність послуг у кожному районі.
  • До 1 листопада 2024 року: 70 % базових станцій мобільного зв’язку в кожній області, що забезпечують доступність послуг у кожному районі.
  • До 1 грудня 2024 року: 80% базових станцій мобільного зв’язку в кожній області, що забезпечують доступність послуг у кожному районі.
  • До 1 лютого 2025 року: 100% базових станцій мобільного зв’язку, за винятком мікробазових станцій.

Новини по темі:

Back to top button