Здоров'я

Вчені назвали вітамін, якого не вистачає людям з зайвою вагою

Міжнародне дослідження, в якому взяли участь співробітники Університету Отаго в Крайстчерчі, виявило значний зв’язок між дефіцитом вітаміну С і збільшенням ваги. Ба більше, людям із надмірною вагою для підтримання оптимального здоров’я потрібна набагато вища добова норма цього вітаміну.

У Новій Зеландії Всесвітня організація охорони здоров’я наразі рекомендує щоденне споживання вітаміну С в кількості 45 мг, що є одним із найнижчих показників у світі.

Нове дослідження показує, що на кожні додаткові 10 кг маси тіла понад 70 кг потрібно додатково від 17 до 22 мг вітаміну С на день для досягнення адекватного рівня.

У дослідженні було проаналізовано дані з двох великих міжнародних джерел:

  • американського Національного дослідження здоров’я і харчування (NHANES) за 2017-2018 роки, в якому взяли участь 2 828 дорослих,
  • норфолкського Європейського проспективного дослідження раку (EPIC) за 1993-1997 роки, в якому взяли участь 20 692 людини.

Дослідники припускають, що збільшити споживання вітаміну С можна за допомогою добавок або коригування раціону харчування.

Спочатку вважалося, що вітамін С корисний виключно для профілактики цинги. Однак тепер є докази того, що достатня кількість цього вітаміну може також відігравати важливу роль у профілактиці раку та серцево-судинних захворювань.

Інші дослідження засвідчили, що збільшення ваги підвищує ризик розвитку захворювань, пов’язаних із дефіцитом вітаміну С, включно з підвищеною ймовірністю інфекцій, поганим загоєнням ран, депресією і втомою.

Новини по темі:

Back to top button