Війна

США дали “зелене світло” на завдання ударів по одному регіону Росії

Адміністрація президента США Джо Байдена дала зелене світло Збройним силам України на використання американської зброї для нанесення ударів по території Росії, зокрема, по об’єктах поблизу Харківської області. Про це повідомляє Politico з посиланням на власні джерела.

Неназваний американський чиновник поділився з виданням: “Президент нещодавно доручив своїй команді забезпечити, щоб Україна могла використовувати надану США зброю для ведення вогню у відповідь в [районі] Харківської області, щоб Україна могла завдати ударів у відповідь по російських силах, які нападають на неї або готуються до нападу“.

Водночас, чиновник уточнив, що заборона Вашингтона на нанесення ударів вглиб Росії з використанням зброї великої дальності, такої як ракети ATACMS, залишається в силі.

Про цей розвиток подій повідомляють ТАСС, CBS, Politico та The New York Times.

Україна вже має дозвіл на нанесення ударів по російських об’єктах зброєю, наданою Литвою, Фінляндією, Чехією, Великою Британією та Швецією.

У зв’язку з цим Німеччина заявила, що війна в Україні може тривати до 2032 року. Німеччина готова запропонувати довгострокову підтримку Україні і коригує свою політику з урахуванням можливості затяжного конфлікту.

Новини по темі:

Back to top button