Здоров'я

Названо три види вправ, які небезпечні для людей після 40-ка

Журналісти видання Men Today виділили три вправи, які можуть становити ризик для людей старше 40 років.

Інтенсивні кардіовправи

Автори радять виключити зі своїх тренувань інтенсивні кардіотренування. Такі вправи можуть перенапружувати серце, дихальну систему, судини та м’язи. Натомість вони пропонують віддавати перевагу бігу, їзді на велосипеді, плаванню або танцювальним вправам, щоб підтримувати здоров’я серцево-судинної системи без надмірних навантажень.

Рухи на скручування

Вправи на скручування також вважаються небажаними для людей старше 40 років. Оскільки з віком суглоби і кістки починають зношуватися, кісткова маса може зменшитися на 20-30 відсотків. Скручування можуть бути особливо небезпечними для хребта, особливо якщо раніше були проблеми з ним. Натомість у матеріалі рекомендується виконувати планку, яка забезпечує зміцнення хребта без надмірного навантаження на хребет.

Вправи з нахилами

Нарешті, нахили не рекомендуються для цієї вікової групи. Ці вправи створюють значне навантаження на поперековий відділ хребта і можуть підвищити артеріальний тиск. Рекомендується уникати таких рухів, щоб запобігти потенційній шкоді для нижньої частини спини та серцево-судинної системи.

Новини по темі:

Back to top button