Здоров'я

Лікар назвала продукти, які підсилюють запах поту та роблять його більш неприємним

Певні продукти у вашому раціоні можуть впливати на запах поту, роблячи його більш різким, стверджує ендокринолог Юлія Тосенко. У розмові з INFORMWeek вона перерахувала продукти, які можуть посилити запах поту.

Тосенко пояснила, що на запах поту можуть впливати витримані сири, спеції, солодощі та солодкі молочні продукти, такі як морозиво. Вона зазначила, що якщо через піт виділяється більше вуглеводів і приєднується бактеріальна флора, це може призвести до появи неприємного запаху.

“Якщо піт людини – це переважно вода, то мікробам немає чим харчуватися. Однак, якщо в ньому присутній цукор, він буде чудовою їжею для бактерій”, – каже вона.

Лікар додала, що гарячі напої, такі як чай, кава чи навіть гаряча вода, можуть посилити потовиділення через процес терморегуляції організму. “Якщо ви п’єте напій з малиною, медом або імбиром, ви будете потіти більше”, – зазначила Павлова.

Люди з надмірною вагою також частіше потіють, оскільки докладають більше зусиль, щоб рухатися, що може негативно вплинути на склад поту. Юлія Тосенко порадила, що раптова і незрозуміла зміна запаху поту повинна спонукати до консультації з лікарем, оскільки це може свідчити про початок захворювання.

Новини по темі:

Back to top button