Економіка

Українські колекціонери шукають монети номіналом 25 копійок: готові платити тисячі гривень

Чи не щодня на онлайн платформах де продають різноманітні старовинні речі, можна побачити лоти з монетами та банкнотами. Люди продають монети, які мають певні дефекти, чим й становлять цінність для колекціонерів. Продати можна не лише щось дуже старовинне, чи з дорогоцінних металів. Охоче купують й звичайні українські копійки випущені вже за часів Незалежності. Наприклад, днями було продано 25 копійок 1992 року випуску. Власник вторгував за них 7000 гривень. Однак, так вигідно продати можна не всі монети цього року та номіналу. Цінується різновид 5.1Даг, який має наступні відмінності:

  1. Округлий та товстий середній зуб тризуба.
  2. Буква “Ї” має хвостик, який знизу торкається букви “Н”.
  3. Гроно №2 має форму тупокутного трикутника.

Ще одна відмінна риса цієї монети — гладкий гурт без насічок.

монета

Які ще монети можна вигідно продати?

Напевно у кожному номіналі можна знайти монети, які цінуються за якісь свої унікальні риси. Наприклад, приблизно 3000 гривень можна виручити за монету номіналом 5 копійок 1992 року випуску різновиду Бам. Монета відрізняється завдяки:

  1. Гострому та вузькому зубу тризуба.
  2. Одиниця у даті (1992 рік), немає хвостика.
  3. Гроно №2 має форму тупокутного трикутника.
  4. Гурт присутній, він має дрібну насічку.

Продати за 5000 гривень можна й монету номіналом 2 копійки 2003 року випуску. Їх цінність полягає в тому, що вони представлені у малій кількості. Ці монети НБУ випускав для річного набору, однак так і не випустив й ті монети, які вдалося накарбувати просто пішли в обіг. Через те, що їх дуже мало, вони й отримали цінність серед поціновувачів подібних речей.

Завжди слід пам’ятати й про те, що за одну й ту саму монету можна виручити різні гроші. Чим кращий стан копійки, тим вона дорожча. Найвище цінуються монети, які практично не були в обігу.

Новини по темі:

Back to top button