Лайф

Без борошна, яєць і з мінімумом жиру: шеф-кухар розкрив рецепт дієтичних дерунів

Шеф-кухар ресторану розповів українцям, як приготувати найсмачніші деруни. Виявляється додавати яйця та борошно зовсім не потрібно.

Бажаєте приготувати ароматні та не надто жирі деруни? Тоді не додавайте до картопляної маси яйця та борошно. 

Дивуватися не варто, адже саме ці інгредієнти використовувати зовсім не обов’язково. Деруни зберігають форму завдяки крохмалю, який міститься в картоплі. Саме відсутність борошна та яєць зробить деруни ідеальними. 

Для приготування дерунів вистачить лише картоплі, цибулі та солі. 

Рецепт справжніх дерунів

Щоб приготувати найсмачніші деруни у вашому житті знадобиться

  • один кілограм картоплі;
  • 300 грамів цибулі.

Картоплю потрібно натерти на “колючу” сторону терки, а не з того боку, де розташовані маленькі краплеподібні отвори. Цибулю натирати не варто, бо вона дасть гіркоту. Її краще дрібно нарізати.

Отриману масу потрібно перекласти в сито, а сито покласти на якусь місткість, наприклад на тарілку чи каструлю.

Приблизно через п’ять хвилин потрібно буде злити з місткості рідину, але густу її частину викидати не варто. Крохмаль потрібно повернути до суміші картоплі та цибулі. 

Отриману масу потрібно посолити, вистачить половини чайної ложки солі. Також можна додати трохи меленого чорного перцю. 

З цієї маси вийдуть чудові деруни. При цьому смажити краще на мінімальній кількості жиру. Прямо зі сковороди деруни потрібно викласти на паперові рушнички, щоб позбутися надлишку жиру. 

Подавайте до столу гарячими і обов’язково зі сметаною. Смачного. 

Ще один чудовий варіант — приготувати деруни з начинкою. Можна взяти попередньо підсмажений фарш або тушковані гриби, попередньо дрібно нарізані або перебиті блендером. Картопляну масу викладають на сковороду тонким шаром, через хвилину їх перевертають та кладуть трішки начинки. Ще через хвилину на начинку знову кладуть тонкий шар картопляної маси та перевертають ще на хвилину чи дві, щоб деруни стали золотистими. 

Back to top button