Uncategorized

Для водіїв приготували новий штраф: за що змусять платити 17 000 гривень 

В Україні може з’явитися ще один штраф  для водіїв. Зараз народні депутати розглядають можливість карати чималими штрафами любителів дрифту. Сума штрафу може сягнути 17 тисяч гривень. 

Деталі

Наразі це не більше ніж законопроєкт. Його ще навіть не внесли до сесійної зали і народні депутати поки не приступали до його розгляду. 

В документів йдеться, що новий штраф будуть отримувати водії, якщо вони будуть дрифтувати в межах населених пунктів. 

Зростання кількості аварій за участю таких транспортних засобів викликає сильне занепокоєння. Водії, які демонструють навички дрифту не просто порушують громадський порядок, але й несуть реальну небезпеку для оточуючих. 

Саме тому нардепи пропонують запровадити штрафи:

  • 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 8500 гривень для дрифтерів;
  • при повторному порушенні сума штрафу може збільшитися вдвічі — до 17 тисяч гривень.

Експерти наголошують, що такі зміни в законодавстві повинні бути прийняті. Однак законодавці повинні чітко розрізняти відповідальність за навмисний дрифт і ненавмисне пробуксовування, спричинене технічними несправностями автомобіля. 

Також Верховна Рада пропонує скоротити термін дії водійських прав з 30 років до 5-10. Про це йдеться в новому законопроєкті №8082. 

Цей законопроєкт передбачає, що у випадку закінчення терміну дії посвідчення, українські водії будуть повинні обміняти їх через 5-10 років залежно від категорії.

Зараз видані вперше права можна обміняти через два роки без здавання іспитів, але при умові, що людина не здійснила більш ніж два адміністративні правопорушення. 

Права видані до набрання чинності законом, будуть дійсними до 19 січня 2033 року, після чого їх потрібно буде обміняти. 

Однак експерти вже побоюються, що ця ініціатива містить корупційну складову та може паралізувати роботу сервісних центрів через додаткове навантаження. Таке нововведення може ускладнити життя звичайних громадян.

Новини по темі:

Back to top button