Технології

Експерти розповіли про ще одну корисну функцію, яку виконує ліхтарик на смартфоні

Практично на всіх моделях смартфонів, від найдешевших до преміальних, є ліхтарик. Користувачі звикли, що він має виключно пряме призначення — освітлювати щось в темну пору. В деяких моделях ліхтарик дехто ще використовує, як спалах при фотографуванні. Однак експерти кажуть, що ця деталь має ще одну функцію — дуже навіть корисну. Однак про неї здогадується не кожен.

Ліхтарик може слугувати індикатором дзвінка

Інколи перебуваючи десь на лекції, на діловій зустрічі чи нараді потрібно вимикати звук на телефоні. Віброрежим теж вмикати не варіант, адже вібрацію буде чутно всім. Можна ввімкнути повністю беззвучний режим, однак він не підійде тим людям, які, наприклад, чекають на важливий дзвінок. В такому випадку можна скористатися ліхтариком. В налаштуваннях можна зробити так, що ліхтарик миготітиме, коли вам хтось буде телефонувати. Це зручно й для молодих батьків, які, наприклад, знаходяться поруч з малими дітьми, що сплять. Дзвінок або вібрація розбудять дитину, а миготіння ліхтарика — ні.

Як ввімкнути цю опцію?

Власникам смартфонів з операційною системою Андроїд потрібно зайти в налаштування, далі перейди до пункту “Спеціальні можливості”, потім “Додаткові параметри”, і ввімкнути функцію “Сповіщення з допомогою спалаху”.

Власникам айфонів теж потрібно зайти в налаштування, потім перейти до графи “Універсальний доступ”, далі перейди до “Аудіовізуалізації”, і ввімкнути опцію “Спалах для попереджень”.

Про які ще корисні функції смартфонів варто знати?

Сучасні смартфони мають безліч чудових опцій, які роблять користування девайсом зручнішим. Правда знають про них не всі, наприклад, режим читання. Якщо ви читаєте в темряві, то активуйте цей режим і тоді ваш зір не буде псуватися, й очі не втомлюватимуться.

Також деякі пристрої мають функцію управління жестами. Вона підійде не лише тим в кого обмежені фізичні можливості, а й просто у випадках, коли у вас, наприклад, мокрі або брудні руки. Помахом рухи можна ввімкнути музику, камеру тощо.

Новини по темі:

Back to top button