Кам'янець-Подільський

На Хмельниччині діти досліджували перспективи атомної енергетики

Вісімнадцять років поспіль інформаційний центр Хмельницької АЕС проводить конкурс рефератів та наукових робіт «Майбутнє ядерної енергетики». Якщо спочатку до конкурсу були причетні лише нетішинські діти, то нині це регіональний форум юних талантів. Межі конкурсу розширились на багато кілометрів від ХАЕС, і сьогодні свої наукові доробки представляють талановиті діти території спостереження ХАЕС.

Цьогоріч до участі в конкурсі представлено роботи учнів із міст та сіл Хмельницької та Рівненської областей. Зокрема, найкращою визнано роботу «Людина і світ атому» Катерини Ткачук та Вікторії Данилюк із міста Острога. Дівчата провели опитування жителів регіону щодо ставлення до атомної енергетики та визначили, що найбільшими прихильниками ядерної енергетики є молодь.

Як інформує Урядовий портал, у своїй роботі «Вплив ХАЕС на регіональний розвиток Ізяславського  району» Віталій Ковальчук, який посів перше місце, дослідив, яким чином здійснювалося фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, за рахунок субвенції у 2010-2012 роках.

Друге місце у наймолодшої учасниці п’ятикласниці Поради Тамари із міста Нетішина, яка дослідила сусідство бобрів із атомною станцією, що свідчить про екологічно чисту місцевість.

Третьою стала Олеся Пігольчук із Славутського району, яка розповіла про майбутні перспективи атомної енергетики.

Загалом всі роботи вирізняються різноманіттям і впевненістю учасників у подальших перспективах та розвитку атомної енергетики.

Новини по темі

Back to top button