Кам'янець-Подільський

Туристичний сезон відкрито!

20 квітня у Кам’янці-Подільському відбулось відкриття туристичного сезону. Вперше захід набув обласного статусу, тому місто над Смотричем презентувало не тільки свої туристичні перлини, а й перлини інших міст та сіл Хмельниччини.

Туристичний сезон стартував, як завжди, гучно та з розмахом. У Старій фортеці свій туристичний потенціал в рамках регіональної виставки «Перлини Західної України: фортеці і замки» презентували Луцьк, Тернопіль, Збараж, Хотин, Меджибіж, Самчики. Представники кожного міста радо ділилися з гостями рекламною та інформаційною продукцією, дарували календарики, закладки. А Острог навіть привіз мініатюрні книжечки. Проте це був тільки початок…

Важливою подією цього дня став туристичний форум «Хмельниччина відкриває туристичний сезон 2013 року», в якому взяли участь делегації з Хорватії, Польщі, Румунії, Білорусії та Росії.

Почесними гостями форуму стали генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштов Свідерик та депутат Верховної Ради України Володимир Мельниченко.

Під час форуму було обговорено можливості збільшення кількості туристів на Хмельниччину за рахунок популяризації невідомих пам’яток, рекреаційних можливостей, розробки нових туристичних маршрутів.

Так у Хмельницькій області нараховується понад 3 тис. пам’яток архітектури, 120 природних заказників. Майже у кожному регіоні є мінеральні джерела, великий потенціал має розвиток туризму на Дністрі.

Вперше область заговорила про створення єдиного туристично-інформаційного центру, де б займалися координацією туристів та популяризацією потенціалу Поділля. Нагадаємо, що 19 квітня у Кам’янці-Подільському запрацювала система інформування туриста.

150 юних музикантів з усіх куточків Хмельницької області, об’єднавшись в один великий духовий оркестр, встановили новий рекорд України – «Найбільший дитячий духовий оркестр».

А на площі поблизу Ратуші відкрили пам’ятник подільському туристові. Авторами незвичайної скульптури, як повідомляють ЗМІ, виступили знані в Кам’янці-Подільськлому митці – скульптор Сергій Кляпетура та художник по металу Сергій Кліщ.

Як розповідають творці, подільський турист – це збірний образ, який постав у їхній уяві, на когось конкретного не орієнтувалися. Пам’ятник зроблений з чорного заліза, проте згодом через природні властивості він змінить свій колір.

Як і минулого року, студенти навчальних закладів міста влаштували масштабне танцювальне шоу «PLAZA DANCE» біля Ратуші . Було по-справжньому гаряче.

Організатори фестивалю «Весільна фортеця», який стане одним із пілотних фестивалів цього року, для усіх, хто бажає поєднати свої серця, підготувала  сюрприз. Відтепер щотижня у вихідні на Алеї закоханих проводитимуть виїзну церемонію одруження.

Міське військово-історичне товариство здивувало макетом бронеавтомобіля «Остін», який використовувався для військових потреб у роки Російської імперії.

На Руській брамі усіх зустрічали… ремісники. Тут виготовляли глечики, сургучеві печатки, пекли хліб, танцювали, представляли кінне, театральне, фаєр- і лазерне шоу.

Паркур-команда «O’Team» біля Ратуші знову дивувала глядачів своїм екстремальним шоу. Гурт «Чумаки» демонстрував трюки із жонглювання гирями…

Проте справжні чудеса розпочалися на Замковому мосту десь після дев’ятої вечора. Саме тоді увімкнули нову підсвітку Старої фортеці, а сотні кам’янчан та гостей міста запустили у небо ліхтарики у рамках благодійної акції «Палаючі серця».

Варто сподіватись, що новий туристичний сезон буде таким же цікавим та гарячим, як і його відкриття.

За матеріалами novini.net.ua, hroniker.net та kam-pod.gov.ua.

Новини по темі

Back to top button