Інциденти

Навчалися та ділилися досвідом

Днями виконавчим апаратом Хмельницької обласної ради спільно з Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій було організовано та проведено тематичний короткотерміновий семінар для начальників загальних відділів районних рад.

Протягом кількох днів посадовці районних рад мали змогу ознайомитися з новинами у сфері законодавчого забезпечення діяльності органів і посадових осіб місцевого самоврядування, удосконалити свої навички у роботі з документами та дізнатися про нові вимоги щодо їх оформлення.

Як інформує ХОДТРК «Поділля-центр», в ході семінару керівники структурних підрозділів провели виїзне практичне заняття на базі Ярмолинецьких районної та селищної рад. Під час засідання слухачі проаналізували сучасні вимоги до документування управління діяльності органів місцевого самоврядування, роботи зі зверненнями громадян, обмінялися думками з приводу організації роботи органів місцевого самоврядування щодо реалізації вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», цікавилися організацією роботи виконавчого апарату районної та селищної рад.

Посадовці побували також біля відкритої минулоріч за сприяння групи компаній Ekotechnik Praha першої на Хмельниччині сонячної електростанції, що у селі Ясенівка Ярмолинецького району, ознайомилися із потужностями виробництва Хмельницької філії ТзОВ «Яблуневий дар» та з організацією навчально-виховного процесу Ярмолинецького професійного ліцею.

Окрім того, працівники загальних відділів районних рад провели практичне заняття в Державному архіві Хмельницької області, де ознайомилися з існуючими вимогами щодо збереження архівних документів. Останній день роботи семінару слухачі провели у виконавчому апараті Хмельницької обласної ради, де практично ознайомилися з організацією роботи архівного підрозділу, роботою з документами в рамках сесійного процесу та підбили підсумки своєї роботи.

Керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Валерій Брицький вручив слухачам сертифікати відповідного зразка.

Новини по темі

Back to top button