Інциденти

День народження Кам’янця. Офіціоз

18 травня Кам’янець-Подільський відзначив черговий День міста. Офіційні заходи цього дня розпочалися з прийому закордонних делегацій в сесійній залі міськради за участю міського голови Михайла Сімашкевича.

На цьому урочистому зібранні президент Асоціації міст України (АМУ) Мирослав Пітцик повідомив про те, що АМУ рекомендувала включити до списку мерів, які представлятимуть Україну в Раді Європейських Муніципалітетів та Регіонів (Consul of European Municipalities and Regions – CEMR), і міського голову Кам’янця-Подільського Михайла Сімашкевича. Михайло Євстафійович стане одним із трьох мерів міст України, яким доручено таку почесну місію.

Як інформує портал актуальних новин ВЖЕ інфо, також під час зустрічі було підписано угоду про співпрацю між Кам’янцем-Подільським та Подільською районною адміністрацією міста Києва. Підписи на документах поставили Михайло Сімашкевич та в.о. голови адміністрації Сергій Крушановський.

Офіційне ж відкриття фестивалю на площі Польський ринок ознаменувалося виконанням зведеним хором пісні про Кам’янець та одного із творів Т. Г. Шевченка.

Звання «Почесний громадянин Кам’янця-Подільського» отримав директор КП «Міськтепловоденергія», депутат міської ради Валерій Гордійчук.

Вручено подяку від Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та ряд інших нагород.

ДОВІДКА. Рада Європейських муніципалітетів була заснована в Женеві 1951 року групою європейських мерів, пізніше вона трансформувалася в Раду європейських муніципалітетів та регіонів.

Сьогодні CEMR – найбільша організація, що об’єднує місцеві та регіональні уряди Європи, а його членами є біль ніж 50 асоціацій міст, муніципалітетів та регіонів із 37 країн. Разом всі ці асоціації представляють біля 100 000 місцевих та регіональних урядів.

CEMR працює в багатьох галузях діяльності: регіональна політика, транспорт, навколишнє середовище, рівні можливості, управління. Комітети та робочі групи CEMR намагаються впливати на процес законотворення ЄС, для того, щоб інтереси місцевих та регіональних органів влади бралися до уваги на ранніх стадіях законодавчого процесу ЄС.

Новини по темі

Back to top button