Кам'янець-Подільський

У центрі оцінювання вже готові до ЗНО

Український центр оцінювання вже готовий до зовнішнього незалежного оцінювання і знає, де буде сидіти кожний учасник. Про це під час прес-конференції повідомила директор українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, передає кореспондент УНН.

«Ми вже точно знаємо до останнього учасника, де і хто буде сидіти, який зошит він отримає. Тут вже все абсолютно визначено і процедурні питання також абсолютно засвоєні»,  зазначила І.Зайцева.

Проте вона застерігає, що перший тест з хімії, який пройде 3 червня, буде мати певні труднощі.

«Дещо ускладниться тест з хімії, бо 1-2 червня пройдуть випускні вечори, але є випускники, які свідомо не будуть всю ніч перебувати на випускному, а все-таки підготуються до тестування»,  зазначила І.Зайцева.

Крім того, вона наголосила на тому, що цього року ефективніше будуть оцінювати особисті висловлювання абітурієнта та нагадала про правила підготовки до ЗНО. Зокрема, з вечора слід підготувати документи, добре виспатись та гарно поснідати.

Також слід зазначити, що у 2013 році під час ЗНО введуть технологічні перерви. Якщо у спостерігачів виникне підозра, що абітурієнт списує, буде використовуваться технологічні перерви для перевірки, які триватимуть 15 хвилин. Оголошуватимуться такі перерви для встановлення факту списування. При цьому їх час не буде зараховуватись у час тестування.

«Міністерство юстиції готує спільний наказ Міністерства освіти і науки та Міністерства внутрішніх справ. В ньому є інструкція щодо проведення технологічної перерви. Вона не проходитиме одноразово у всіх пунктах тестування, а буде призначатися саме за потребою, коли у тих, хто проводить тестування, виникнуть певні підозри щодо того, чи хоче абітурієнт скористатися забороненими пристроями»,  повідомила І.Зайцева.

Нагадаємо, що цього року на 75% пунктів зовнішнього незалежного оцінювання, яке розпочнеться 3 червня та завершиться 27 червня, будуть стояти металошукачі.

Як повідомлялося раніше у ЗМІ, для проведення ЗНО у 2013 році п’ята частина тестів надрукована мовами національних меншин, з яких переважає російська.

Новини по темі

Back to top button