Спорт

Тетяна Ахмамєтєва – чемпіонка світу

З 20 по 25 травня у литовському місті Каунас проходив чемпіонат світу з пауерліфтингу у жимі лежачи. У складі національної збірної України виступила магістрантка факультету фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, заслужений майстер спорту України Тетяна Ахмамєтєва.

У 2011 році в австрійському місті Отц Тетяна уже виступала на змаганнях такого рівня, де посіла третє місце, пропустивши вперед спортсменку з Казахстану Валіду Іскандерову та росіянку Валентину Нелюбову. У 2012 році ці три спортсменки знову зустрілися у ваговій категорії до 63 кг серед жінок у Каунасі. З перших спроб стало зрозуміло, що основна боротьба розгорнеться між нашою спортсменкою та росіянкою Нелюбовою.

Як інформують в К-ПНУ ім. І. Огієнка, у першій спробі росіянка впоралася з вагою 130 кг, а українці із за технічних помилок не зарахували 140 кг. У наступній спробі Нелюбова підкорила 140 кг, Ахмамєтєвій потрібно було вижати 142,5 кг оскільки вона важча за суперницю на 300 г, з чим вона легко справилася. І ось апогей змагань – третя спроба Валентина Нелюбова вижимає штангу вагою 147,5 кг, Тетяна Ахмамєтєва – 150 кг і стає чемпіонкою світу!!!

Новини по темі

Back to top button