Інциденти

Хмельниччина у Польщі презентувала свій інвестиційний потенціал

На запрошення Маршалка Куявсько-Поморського воєводства Петра Цалбецкі та за сприяння Посольства України в Республіці Польща делегація Хмельницької області відвідала польські міста Варшаву і Торунь.

Головною метою було проведення українсько-польського бізнес-форуму «Інвестиційні та експортні можливості Хмельниччини» у м. Варшава, а також участь у святкуванні Дня Воєводства в м. Торунь Куявсько-Поморського воєводства Республіки Польща. Делегацію очолював заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Леонід Гураль.

Як інформує Урядовий портал, під час візиту в приміщенні Посольства України в Республіці Польща відбулася презентація інвестиційного потенціалу Хмельницької області.

З польської сторони участь у заході взяли: Директор українсько-польської торгової палати А.Дрозд, представники торгово-промислової палати Республіки Польща, представник Польського агентства з розвитку підприємництва, Голова українського центру бізнесу, польські бізнесмени.

Леонід Гураль презентуючи економічний потенціал області, акцентував на окремих інвестиційних проектах, зокрема, щодо реконструкції та будівництва аеропорту в Хмельницькому, будівництва заводу з переробки глауконіт-кварцових пісків, створення заводу із переробки торфу.

У рамках заходу підприємці обговорили особливості ведення бізнесу в Україні та Республіці Польща.

За результатами зустрічі досягнуто домовленостей про відвідання Хмельниччини польськими підприємцями, що виявили інтерес до інвестиційних пропозицій регіону. Сторони домовилися про постійний обмін діловою інформацією між польсько-українською торговою палатою, Хмельницькою ТПП і Хмельницькою облдержадміністрацією.

Крім того, Леонід Гураль провів зустріч з президентом Господарської ради Куявсько-Поморського воєводства Кшиштофом Сікорою, на якій були визначені конкретні можливості та кроки економічного співробітництва між регіонами, та продовжено прямі контакти між представниками українського та польського регіонального бізнесу. Після зустрічі підписано угоду про співпрацю між Хмельницькою торгово-промисловою палатою та Господарською радою Куявсько-Поморського воєводства.

Новини по темі

Back to top button